5 MIN LESETID
Sweco`s spennende reise til deres nye hovedkontor i Urtekvartalet i Oslo
Mange har fulgt med på Sweco og deres nye hovedkontor, egentlig lenge før Sweco har flyttet inn og tatt det i bruk, men hva er det som har gjort dette prosjektet til en så stor suksess?
– Fra vårt perspektiv handler det om at Sweco har vært uredd og nyskjerrig. De har turt å teste og pilotere, og de har vært genuint opptatt av data og innsikt for å ta riktig beslutninger.
Det sier CEO i BLDNG Bjørn Gabrielsen.
Sweco startet reisen til nytt hovedkontor for fire år siden, og BLDNG har vært med i prosjektet fra en tidlig fase.
– Vi har levert data og innsikt på overordnet nivå med utnyttelse arealer, møterom og støtterom, til målinger av pulter og fotballbord. Alt i dette prosjektet er gjennomtenkt, testet og pilotert og med gode data som beslutningsgrunnlag, sier Gabrielsen.
– Derfor er dette prosjektet blitt en suksess, sier han.
Tverrfaglig innovasjon og samarbeid
Når Sweco’s ansatte i disse dager flytter inn i Urtkvartalet i Oslo kommer de til et gjennomtenkt design med riktig fordeling av møterom, støtterom og andre arealer.
Det gir store gevinster for både ansatte og Sweco’s ledelse.
"Det er ingen tvil om at hovedkontoret vil gi tverrfaglig innovasjon og samarbeid. Innsikt og analyse er svært viktig for å sikre at hovedkontoret tilpasses vår arbeidshverdag, og gode samarbeidspartnere som tilbyr rett teknologi er helt avgjørende"
Sweco og BLDNG går nå over i driftsfasen av bygget.
BLDNG skal fortsette å levere innsikt om menneskeflyt og romstatus til Sweco. Dette skal gjøres ved å utnytte byggets interne systemer, SD-anlegg og eksisterende sensorikk.
I tillegg består leveransen til Sweco av opptatt/ledig lamper utenfor alle samhandlingsrommene.
Store informasjonsskjermer vil i tillegg vise data som ledig/opptatt status for telefonkiosker, møterom og etasjer, samt fyllingsgrad for de ulike etasjene.
Dette gjør det enklere og raskere for ansatte å finne optimal arbeidsplass, uansett om behovet er en stille-plass for eget arbeid, eller egnet plass for samarbeide med andre.
Hvordan kan andre kunder bruke BLDNG sine løsninger ?
Fordelene ved å bruke arbeidsplassanalyse for å optimalisere kontorlokaler er mange.
Blant annet vil arbeidsplasstatistikk gi brukerne verdifull innsikt som kan bidra til å optimalisere bruken av arbeidsplassen, øke ansattes produktivitet og redusere kostnader.
Ved å spore plassutnyttelse i sanntid, kan man ta datadrevne beslutninger om kontoroppsett, ressursallokering og fremtidige behov. Dette fører til mer effektiv drift, økt medarbeidertilfredshet og et arbeidsmiljø tilpasset arbeidsstyrkens behov.
Fleksibilitet er en annen viktig fordel. Fleksible kontorlokaler tilpasset selskapets faktiske behov er avgjørende for å møte endrede arbeidsstiler.
Med nødvendig innsikt kan ledere skape miljøer som støtter både samarbeid og individuelt arbeid, samtidig som de sørger for at lokalene kan tilpasses skiftende arbeidsmønstre.
I tillegg kan man forbedre effektiviteten for møterom ved å adressere utfordringer som «ghost-møter» – situasjoner hvor møterom står tomme selv om de er booket. Med integrasjon mot Microsoft 365 kan møterom frigjøres automatisk etter bestemte regler, og ledelsen kan få rapporter som viser omfanget av problemet
Mulighets bildet er stort og fordelene mange, det viktigste er å starte .